Jau gandrīz gadu LAUKKU ir iesaistījies vērienīgā projektā “Baltic Take Over”. Gada laikā notikušas vairākas tikšanas starp festivāla māksliniekiem, lai labāk iepazītu viens otra māksliniecisko praksi, dzīves uzskatus un vērtības. Pirmā tikšanās notika Viļņā, kur mūs viesmīlīgi uzņēma Lietuvas dejas informācijas centrs. Pirmā tikšanās smalka, vēl stīva taustīšanās. Otrajā tikšanās reizē Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar biedrību “Sansusī” sapurināja māksliniekus, piedāvājot mežonīgu mākslinieku rezidenci Aknīstē. Trešajā tikšanās reizē Rakverē igauņu kolēģi no Kanuti Gildi SAAL iemeta mūs iekšā īstā mākslas viesulī – “Baltoscandal” festivālā. LAUKKU joprojām atceras tārpus, vāveres izbāzeni un elles lokus ar robotu kontroli pār brīvprātīgo skatītāju ķermeņiem.

Novembra vidū Helsinkos notiks pēdējais tīklošanās pasākums, kura laikā mākslinieki tiksies ar norises vietu saimniekiem, lai visu uzmanību veltītu projekta pēdējam posmam. Mākslinieki un mākslinieku grupas gatavojas, lai 2023.gada jūnijā “Baltic Take Over” festivālā ieņemtu Helsinkus. Sekojiet līdzi jaunumiem https://baltictakeover.com/.

“Baltic Take Over” ir festivāls un sadarbības process, ko īsteno trīs Baltijas kultūras NVO un to pārstāvji – Lietuvas Dejas informācijas centrs / New Baltic Dance Festival un Gintare Masteikaite (Gintarė Masteikaitė), Kanuti Gildi SAAL / SAAL Biennaall un Prīts Rauds (Prīts Rauds), kā arī Latvijas Jaunā teātra institūts / Homo Novus un Beka Bergere (Beks Bergers). Sadarbībā ar četrām Helsinku organizācijām – Kiasma / URB, Annantalo, Viirus Theater un Mad House Helsinki – partneri no Baltijas veidos nedēļu ilgu festivālu Helsinkos 2023. gada jūnijā.

Līdz 2023. gadam Baltijas partneri katra partnera festivāla kontekstā organizēs četras mākslinieku tikšanās. Katru sanāksmi veidos un vadīs uzņēmējs partneris, un tajā būs lekcijas, semināri, sarunas ar festivāla māksliniekiem un vietas apmeklējumi.

BALTIC TAKE OVER ARTISTS: Kvadrifrons (LV), Laukku (LV), Association Sansusī (LV), Be Company (LT), Anna-Marija Adomaitytė (LT), Povilas Basty (LT), Karolin Poska (EE), Liisa Saaremäel (EE), Johhan Rosenberg (EE)

Pirmā tikšanās:

http://theatre.lv/ljti-dara/baltic-take-over-pirma-tiksanas/

Otrā tikšanās:

https://newsbeezer.com/latvia/baltic-take-over-rezidence-akniste/

Trešā tikšanās:

https://m.facebook.com/hnfestival/posts/440469898088974